U bekijkt het archief van 2017-2018Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Hoogstraten VV - KFC Meer (speeldag 7 op 25-11-2017)

Eindstand: Hoogstraten VV 2 - 9 KFC Meer

Vandaag de clash met onze buren, de meisjes van Hoogstraten VV. Op vraag van HVV werd de match in Meer betwist maar op papier speelden we wel een uitwedstrijd.

Na de bingo-avond van gisterenavond waren er een aantal meiden die wat minder slaap hadden dan normaal dus waren we benieuwd wat de wedstrijd van vandaag zou geven.

We starten goed aan de wedstrijd en de tandem Moira - Kato deed meteen al haar werk, 0-1 via Kato toen ze alleen voor de HVV-doelvrouw verscheen. Onze meiden bleven het hoge woord voeren al had Hoogstraten ook enkele stevige goed spelende meiden in hun team. Hayley kwam een teen te kort om een prima voorzet van Kato in doel te deviëren dus deed Kato het even later maar zelf wanneer ze nogmaals doorheen de roodwitte verdediging sneed, 0-2. Even later bediende Kato andermaal haar maatje Hayley en nu kon onze tweede doelvrouw en gelegenheidsspits Hayley haar eerste doelpunt scoren en een mooie 0-3 op het bord. Hoogstraten deed ook aardig mee maar in het eerste kwart moest doelvrouw Yasmin niet echt in actie treden. We kregen nog wat kansen, o.a. een mooie poging van Moira werd afgeblokt, 0-3 na het eerste kwart waar we zeker niet ons beste voetbal speelden.

In het tweede kwart werd Kato wederom mooi gelanceerd en lag nummer vier in het mandje, 0-4. Het geluk staat nog niet aan de zijde van onze youngster Mirte toen ze haar poging nipt naast zag belanden. Onze meiden speelden niet geweldig en vooral ons centrale middenveld (Moira, Oliwia) kwam amper in beeld zodat we niet echt goed voetbal konden spelen (te weinig slaap na de bingo?). Onze overige middenveldsters (Larissa, Nienke en Fien zaten overigens wel goed in de match). Hoogstraten kon nu ook enkele malen gevaarlijk voor ons doel opduiken en na een afgeweerde hoekschop werd de bal mooi in het hoekje gekopt, 1-4. Hoogstraten zat nu goed in de match en Yasmin moest een mooie vrije trap van onder de lat halen. Aan de overzijde had de HVV doelvrouw een mooie redding in huis op een uithaal van Kato. Toen Moira, andermaal mooi Kato wegstuurde werd de ruststand van 1-5 bereikt toen Kato mooi overhoeks hoog in doel knalde. Moira was voor de rest een beetje afwezig vandaag en mag gerust de ballen nog meer opeisen zodat ze het spel nog beter kan verdelen vermits ze vaak mooie dingen laat zien eens ze in balbezit komt.

In de tweede helft bleven we vaak holder de bolder voetbal spelen en waren we, net zoals in de eerste helft, niet rustig genoeg aan de bal. Af en toe werd er toch mooi samengespeeld maar het samenspel kan nog zoveel beter. Gelukkig hebben we ons speerpunt Kato en zij was andermaal te snel voor de HVV verdedigsters : 1-6 ook al deden de roodwitte meiden hun stinkende best en toonden ze een grote inzet. Hoogstraten deed ook wederom aardig mee en kon ook menig aanval opzetten maar onze verdediging (Hannah, Sophie, Lore, Jana en Tooske) speelde wederom secuur en gaven niet veel weg en anders was doelvrouw Yasmin paraat.  Het was daarentegen wederom de tandem Moira - Kato die het volgende doelpunt produceerden : 1-7. Wat later was Oliwia ook dicht bij haar doelpunt maar een open kans was helaas niet aan haar besteed en ook Moira vond het kader niet. Daarna werden we geholpen door een HVV verdedigster die een hoekschop van Sophie ongelukkig in eigen doel liet verdwijnen, 1-8. (we kregen vandaag een resem hoekschoppen maar deze werden al te vaak niet goed voor of zelfs achter doel getrapt).

Zoals gezegd was het echte goede, verbeten spel van onze meiden vandaag ver te zoeken, dit was dan ook onze minste wedstrijd tot nu toe, maar dit verhinderde Moira niet om Oliwia ook haar doelpuntje te gunnen, 1-9. Het moet gezegd, HVV liet de moed niet zakken en bleef zeer degelijk mee voetballen en maakte ook nog een doelpuntje toen na een hoekschop de bal mooi en strak in de benedenhoek werd getrapt, 2-9. Het spel kabbelde rustig voort en Moira zag ons mogelijke tiende doelpunt net aan de verkeerd kant van de paal belanden.

Zo bleef het bij een ruime 2-9 zege tegen onze buren uit Hoogstraten. Een mooie overwinning maar de technische staf had toch wat gemengde gevoelens bij de algehele teamprestatie, dit kan beter. We vallen in herhaling maar meer rust aan de bal, meer voetbal spelen en soms een iets betere concentratie zijn zeker en vast nog werkpunten voor in de toekomst.

Maar met een mooie 13/15 en een voorlopig doelsaldo van 38-10 kunnen we vol vertrouwen de clash met het eveneens ongeslagen s'Gravenwezel tegemoet zien. Maar dit wordt ongetwijfeld een zeer moeilijke opgave en zal tevens betwist worden met 8 tegen 8. We zijn benieuwd wat dit zal geven volgende week zaterdag in het Arnold Van Aperen stadion, aftrap 10:30.

De heldinnen van vandaag : Yasmin, Hannah, Sophie, Lore, Jana, Tooske, Hayley, Larissa, Fien, Moira, Nienke, Mirte, Oliwia en Kato.