U bekijkt het archief van 2017-2018Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC Meer - s' Gravenwezel (speeldag 27 op 25-04-2018)

Eindstand: KFC Meer 4 - 8 s' Gravenwezel

Vandaag op deze woensdagavond speelden we de wedstrijd tegen onze vrienden uit s'Gravenwezel met de tweede plaats in de rangschikking als inzet.

Naast de langduring geblesseerden Larissa en Nienke moesten we op de koop toe ook nog Kato missen die net voor de aftrap helaas ziek moest afmelden, toch wel een aderlating.

Onze meiden lieten het in eerste instantie niet aan hun hart komen en ze stapelden in de beginfase de kansen op. Moira op de keepster, Hayley (keepster na mooi voorbereidend werk van Oliwia), Nienke die na een mooie actie staalhard op de lat trapte, Nienke die Hayley een open kans aanbood die helaas werd gemist en een schot van Oliwia maar de bal wilde maar niet in het doel (een kopie van de wedstrijd in s'Gravenwezel een paar dagen geleden....). Gaandeweg kwam ' Gravenwezel beter in de wedstrijd en ze troffen de paal. Na een mooie actie van Moira kwam Oliwia in scoringspositie maar net als een open kans even later waren de beide mogelijkheden niet aan Oliwia besteed. We waren helaas niet accuraat genoeg in de zone van de waarheid en wie zijn vele kansen niet afmaakt krijgt gegarandeerd het deksel op de spreekwoordelijke neus. Dit gebeurde dan ook toen de bal na een geharrewar in ons doel verdween : 0-1. Dit konden we niet laten gebeuren en in deze evenwichtige partij kon Moira verdiend gelijkstellen na een mooie persoonlijke actie, 1-1. Ook Oliwia had nog een mooie actie in huis maar daarna werden we op een paar minuten tijd monddood gemaakt door hun sterke speelster Marijke die maar liefst 3 keer onze verdediging oprolde en zo stond er plots een 1-4 op het scorebord te blinken en zo konden we achteraf stellen dat we hier de wedstrijd op 2 a 3 minuten tijd verloren door we verdedigend even niet bij de les waren en er "te plat" werd verdedigd.

In het tweede kwart wilden onze meiden de scheve situatie rechtzetten en Moira was alom tegenwoordig in aanvallend opzicht en creeërde haast op haar eentje verschillende mooie kansen. Eentje kon ze er voorlopig van benutten en de 2-4 was een feit. We zaten terug helemaal in de wedstrijd ware het niet dat een houdbaar schot Yasmin even te machtig was, 2-5 en de marge weer op 3. Mirte (zijnet) en Moira met een mooi schot op de keepster konden de kloof helaas niet dichten.

In de tweede helft moesten we weer wat herschikken en dit kwam ons spel aanvankelijk niet ten goede en we konden te weinig gevaarlijk zijn. Ook s'Gravenwezel vond het wel best zo en veel gebeurde er niet meer. Toch konden de bezoeksters verder uitlopen nadat een harde uithaal via de handschoenen van Yasmin in de netten verdween, 2-6. We gaven geen stuiver meer voor onze kansen maar plots kwamen ze toch weer opzetten, van de goede mentaliteit gesproken en Moira kon twee mooie acties verzilveren 4-6 en toch weer wat spanning in de match.

Helaas konden we niet meer doordrukken en in de slotminuten maakte s'Gravenwezel het zaakje af door nog twee maal te scoren toen onze verdediging tegen een overtal stond wanneer het middenveld hun tegenstanders niets meer in de weg legden, 4-8 en de tweede plaats gaat daarmee naar s'Gravenwezel en de derde plaats wordt zo ons deel.

Profiiciat aan de meiden uit s'Gravenwezel.

De ploeg van vandaag : Yasmin, Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Moira, Oliwia, Nienke, Hayley en Mirte.