U bekijkt het archief van 2017-2018Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC Meer - KFC Wuustwezel (speeldag 22 op 21-04-2018)

Eindstand: KFC Meer 7 - 2 KFC Wuustwezel

Vandaag de wedstrijd tegen onze vrienden uit Wuustwezel. De wedstrijden tegen Wuustwezel staan steeds garant als zeer sportief en dat was vandaag niet anders. Veel supporters van KFC Meer waren er niet komen opdagen maar het zomerjurkje dat trouwe supportster Tracy uit haar garderobe had getoverd maakte de afwezigheid van het gros van onze supporters ruimschoots goed.

Deze eindeseizoenswedstrijd startte aan een gezapig tempo met beide ploegen die probeerden te voetballen. Onze meiden kregen de eerste kansen maar Kato (bal te ver van de voet), Oliwia (naast), Moira (nipt naast) en Nienke naast konden de mogelijkheden vooralsnog niet verzilveren. Aan de overzijde stond o.a. Lore goed te verdedigen om de goed meevoetballende Wuustwezelse meiden het scoren te beletten. Nadat Nienke nog eens naast trapte kon Moira een hoekschop van Kato mooi binnenschieten, 1-0. En na een mooie actie van Kato stond helaas de paal in de weg.

In het tweede kwart poeierde Kato mooi in de benedenhoek en stond de 2-0 op het bord. Even later bediende Kato Mirte en Mirte kon deze open kans niet verzilveren nadat ze ook een duw kreeg van de doelvrouw maar de scheids liet zijn fluitje onaangeroerd. Wuustwezel speelde zeer goed mee en liet met momenten zeer mooi voetbal zien op de Meerse grasmat. Ze kregen ook verschillende mogelijkheden en een vrije trap aan de zijlijn werd mooi over Yasmin in doel getrapt, 2-1.

Na de rust kende Kato andermaal pech toen ze de bal op de lat zag stranden en in de herneming trapte Hayley over. Wuustwezel kwam ook geregeld dreigen en de schaapjes waren zeker nog niet op het droge. Oliwia dacht, dit kunnen we niet laten gebeuren, en ze slalomde mooi door de Wezelse verdediging en ronde deze mooie actie af met een mooi hoog schot, 3-1. Moira schoot nog een keer mooi in de draai en toen Oliwia Kato andermaal lanceerde was Kato nu toch de keepster te snel af en kon ze de bal over haar in doel wippen, 4-1. Voor het overig keepte de Wuustwezelse doelvrouw zeer sterk en voetbalde zeer goed mee door vaak gepast haar doelgebied te verlaten en also menige aanval van onze meiden in de kiem te smoren. Kato kon nog verschillende malen op de doelvrouw afstormen maar vaak stootte ze de bal te ver van haar voet waardoor de kansen verkeken waren. Na een mooi uitgesponnen aanval besloot Nienke over de kooi en vervolgens was het de beurt aan Moira om een vrije trap mooi over de muur in doel te schilderen, 5-1. Toen Kato een mooie actie en dito voorzet in huis had was Nienke ter plekke om af te ronden, 6-1 na het derde kwart.

Ook in het vierde kwart waren er nog tal van acties van Kato, noteerden we nog een schot van Moira waar Jana in de rebound ook ei zo na haar doelpunt kon meepikken. De supporters van Wuustwezel zeiden dat dit één van de beste wedstrijden was van hun meiden en Wuustwezel werd dan ook beloond voor hun goede wedstrijd door de bal na een hoekschop in doel te schieten, 6-2. Onze meiden zetten echter de kroon op het werk wanneer Moira met een mooie pas Nienke kon bedienen die na een mooie persoonlijke actie de eindstand van 7-2 op het bord zette in deze leuke en sportieve pot voetbal.

Iedereen deed zijn best vandaag, zo zien we het graag, al was het zeker niet onze beste wedstrijd maar de vele wedstrijden in april beginnen zijn tol te eisen.

De ploeg van vandaag : Yasmin, Hannah, Sophie, Lore, Jana, Tooske, Lieselore, Moira, Nienke, Oliwia, Hayley, Mirte en Kato.