U bekijkt het archief van 2017-2018Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer B - KSK Merksplas C (speeldag 5 op 30-09-2017)

Eindstand: KFC Meer B 5 - 2 KSK Merksplas C

Vandaag toch een beetje een speciale wedstrijd, de laatste wedstrijd in de jongenscompetitie, een competitie waarin we vijf seizoenen als meiden ons beste beentje hebben voorgezet en steeds met volle overgave de jongens bekampten (van U9 tem U13). Achteraf gezien een zeer mooie tijd waarin we veel respect mochten ontvangen van de meerderheid van onze tegenstanders.

Maar voor het zover was moesten we nog een laatste keer de wei in tegen de jongens uit Merksplas, een heuse kermisderby dus. We waren razend benieuwd bij wie straks na de wedstrijd en gedurende het hele weekend de pintjes het best zouden smaken.

Onze meiden begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste kwart was helemaal in het voordeel van onze meiden en we noteerden tal van kansen op ons velletje papier. O.a. 2 x Oliwia, 2 x Moira en verschillende pogingen van Kato leiden vooralsnog niet tot een doelpunt, mede door het uitstekende keeperswerk van de bezoekende doelman en ook de paal wilde niet meewerken toen Kato haar poging via de binnenkant van de paal terug het veld zag in ketsen, 0-0 na het eerste kwart waar we eigenlijk al riant op voorsprong hadden moeten staan.

In het tweede kwart werd de ban dan toch eindelijk gebroken toen Moira het net wist te vinden, 1-0. We kregen nog kansen maar steeds stond de Merksplas doelman in de weg of kwam hij gepast uit zijn doel (sterk van deze spetser). O.a. Kato, Nienke en Moira vonden steeds het bezoekende sluitstuk op hun weg. Gaandeweg kwam Merksplas ook piepen en na een mooi uitgesponnen aanval kwamen de spetsers langszij, 1-1. Hier werd nogmaals de voetbalwet gerespecteerd, wie de kansen niet afmaakt krijgt steevast zelf het deksel op de spreekwoordelijke neus. Vervolgens gingen onze meiden wederom verwoed in de aanval maar wederom vonden Kato, mooie bediend door Moira, en Nienke weer die dekselse keeper op hun weg. Ei zo na gingen we nog met een achterstand rusten maar gelukkig voor ons en pech voor de bezoekers misten zij net voor affluiten een reuzenkans, 1-1 bij de rust na een aangenaam kijkstuk tussen twee supersportieve ploegen.

Ook na de rust gingen de meiden meteen in de aanval en het leek weer een pechnamiddag voor Kato te worden toen ze verwoestend uithaalde maar haar bal op de lat zag belanden.... Toen vervolgens ook Moira een open kans over de doelmond lepelde, een bal van Kato door een verdediger net voor de lijn werd gekeerd en Nienke ook het net niet wist te vinden dachten we toch echt dat het vandaag niet mocht zijn....

Maar toen wat later een bal voor de doelmond bleef hangen was Oliwia er als de kippen bij om onze meiden weer op voorsprong te schieten, 2-1. Wanneer vervolgens Moira even later Kato in het straatje stuurde en Kato de netten deed trillen ging er een zucht van verlichting door het Arnold Van Aperen stadion, 3-1! Merksplas gaf zich niet gewonnen en hun keeper, die nu speler was geworden, bewees ook een aardig stukje te kunnen sjotten en ronde een ren vanuit het achterveld keurig af in de korte hoek, 3-2 en de spanning weer helemaal terug.

Het laatste kwart zou deze wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Gelukkig waren het onze meiden die aan het langste eind trokken. Nienke besloot maar eens van ver haar kans te gaan en zag de bal enig mooi over de doelman en net onder de lat in doel ploffen, een magnifiek doelpunt van onze hardwerkende Nienke. Ook verdedigster Jana was een keer in de vuurlinie te vinden maar haar poging ging helaas nipt naast. Ook Merksplas gaf alles maar doelvrouw Yasmin gooide zich enkele malen als een panter naar de bal, puik werk! Moira en Nienke gingen ook nog hun kans maar toen de tandem Moira - Kato nog maar eens hun duivels ontbonden was de eindscore van 5-2 een feit en konden de zegeliederen weer over de Meerse voetbalvelden galmen ! Een beter einde van de jongenscompetitie hadden we ons niet kunnen wensen ! Een dikke proficiat voor het ganse team, van trainsters over speelsters tot supporters ! Ook een dikke dankjewel aan onze tegenstander Merksplas voor deze superleuke pot voetbal, we wensen hen nog veel succes.

Aan de ene kant is het jammer dat we de jongenscompetitie vaarwel zeggen maar we gaan het vanaf volgend weekend proberen in de U16 meisjes competitie, te beginnen in de derby in en tegen Wuustwezel. We zijn hartstikke benieuwd welk figuur we tegen de meisjes zullen slaan. Dit zal je kunnen lezen in de volgende verslagen op de nieuwe pagina U16 dames.