U bekijkt het archief van 2017-2018Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer B - KFC Zwarte Leeuw B (speeldag 2 op 09-09-2017)

Eindstand: KFC Meer B 5 - 9 KFC Zwarte Leeuw B

Vandaag de wedstrijd tegen de jongens van Zwarte Leeuw. De Leeuwen waren voor ons een nobele onbekende aangezien we nog nooit tegen hen speelden.  Onze meiden begonnen snedig aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor Kato maar haar pogingen belandden helaas naast het doel. Ook Moira ging haar kans maar zag de bal over de lat verdwijnen. Ook Zwarte Leeuw was er een keer dichtbij toen een hoge bal maar net naast de paal draaide. Het waren toch onze meiden die op voorsprong kwamen toen Kato een mooie assists van Larissa in doel kon schieten, 1-0. De match ging goed over en weer en was leuk om volgen. Zwarte Leeuw kon gelijkmaken toen onze verdediging de bal niet weg kon werken, 1-1. Maar toch gingen onze meiden met een voorsprong het tweede kwart in toen wederom Kato de netten bol zette ditmaal op aangeven van Moira, 2-1 na het eerste kwart waar onze meiden sterk voor de dag kwamen met wederom een schitterende Yasmin tussen de palen.

In het tweede kwart kwam Hayley in doel en bij Hayley is de goede vorm even verdwenen en ze stond net als vorige week aarzelend in haar doel waardoor we enkele vermijdbare doelpunten moesten incasseren en Zwarte Leeuw zo snel kon uitlopen naar 2-5, toch wel even een domper na ons mooie eerste kwart. Uiteraard laten wij onze doelvrouw Hayley niet vallen en we zullen er met zen allen voor zorgen dat ze dit dipje weer snel te boven komt. Gelukkig konden onze meisjes de spanning weer terug brengen toen Sophie een hoekschop van Larissa kon binnen schieten, 3-5. Net voordien was ook nog een mooie uithaal van Moira door een Zwarte Leeuw van de lijn geveegd. De jongens uit Rijkevorsel troffen ook nog een keer de paal en onze meiden zaten helemaal terug in de match toen onze nieuwkomer Oliwia net voor rust de 4-5 nette en alles weer mogelijk was.

De eerste wapenfeiten na de rust kwamen wederom van onze girls en Moira kopte een mooie kans over doel. Toen Kato in haar gekende stijl oprukte dachten wij allemaal dat ze een voorzet zou afleveren maar ze poeierde de bal vanaf de zijkant staalhard overhoeks in de winkelhaak, een wereldgoal en ongetwijfeld het mooiste doelpunt van de middag, 5-5 en weer helemaal "back in the game". Onze meiden gingen er vol voor net als de Leeuwen in deze sportieve pot voetbal. Het waren de "Veusselse boys" die Yasmin 1 keer te grazen konden nemen, 5-6 na het derde kwart na wederom een puike prestatie van het gehele team.

Het laatste kwart zou beslissen over winst en verlies. De winst leek al snel naar Zwarte Leeuw te gaan toen zij de 5-7 op het bord plaatsten en Kato de aansluitingstreffer aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet zag verdwijnen. De meiden trachtten de bakens nog te verzetten maar toen de 5-8 viel te samen met een intense regenbui was de veer gebroken en kon Zwarte Leeuw het net voor affluiten helemaal afmaken en de eindstand van 5-9 op het bord plaatsen.

De toeschouwers zagen een zeer aangename pot voetbal met twee sportieve ploegen die respect hadden voor elkaar en die met veel strijd de overwinning trachtten binnen te halen. Voor zulke wedstrijden willen we elke week tekenen en we kijken al uit naar de terugwedstrijd.

Een zeer bemoedigend optreden van onze meisjes, allemaal hard blijven trainen zodat de conditie ook elke week beter wordt zodat we het binnenkort tot het einde kunnen volhouden.

De meiden die bijna stuk voor stuk tevreden mochten zijn over hun wedstrijd : Yasmin, Hayley, Sophie, Hannah, Lore, Jana, Larissa, Moira, Nienke, Kylie, Kato en Oliwia.

Woensdag iedereen op post voor de wedstrijd tegen GESTA en zaterdag brengen we een bezoekje aan Flandria.